3D print software

AutoDesk heeft gratis nieuwe Meshmixer uitgebracht.

AutoDesk heeft een geupdate versie van hun  Meshmixer app uitgebracht en deze beschikbaar gesteld  bij de rest van de 123D apps. Meshmixer 2.0 is gratis te downloaden en biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden te bewerken, repareren of ze te combineren en ze dan voor te bereiden voor 3D printen.

Autodesk kocht Meshmixer in 2011. De hoofd ontwikkelaar Ryan Schmidt beschrijft de software als ” een vrij tool om waanzinnige 3D ontwerpen te maken zonder veel gedoe”. De ontwikkeling van de app gaat continu door en in de nieuwe versie van Meshmixer zit een nieuwe gestroomlijnde gebruikersinterface voor eenvoudigere navigatie en een aantal nieuwe features.

Een aantal leuke nieuwe features zijn:

–  Nieuwe ondersteuningsstructuur generator voor overhang
– Nieuwe sterkte analyse tool, voor een snelle stress analyse
– Nieuwe XYZ mode in de meettool

Voor een volledige lijst van nieuwe features kun je terecht op het forum van autodesk

In deze update is een krachtige tool verwerkt voor het voorbereiden van het printen van 3D modellen. Dit systeem genereert handmatig of automatisch ondersteuningsmateriaal. Als je werkt met complexe vormen heb je vaak ondersteuningsmateriaal nodig om er voor te zorgen dat je een juiste print krijgt. In Meshmixer 2.0 kun je deze materialen makkelijk aanpassen naar behoefte en het materiaal is later makkelijk te verwijderen

Ondersteuningsmateriaal

 

 

 

 

 

Wil je de app downloaden dan kan dat gratis via deze link. Meshmixer 2.0 is beschikbaar voor Windows en voor Mac os x.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *