3D printed food

Bagels & Beans start met 3D-printen van bagels

Geplaatst

Bagels & Beans start een experiment met 3D-geprinte natural bagels. ‘Mocht het een succes worden, dan plaatsen we mogelijk een 3D-printer in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam’, aldus oprichter Ronald Bakker.

BkHqIuLCAAAyS-m

De test is een samenwerking met de bagelbakker van de franchiseformule en een technisch bedrijf ‘waarvan we de naam niet kunnen noemen’.

Vooralsnog gaat het om een experiment, maar bij succes volgt wellicht implementatie in de bedrijfsvoering.

Conceptstore Amsterdam
Bagels & Beans-oprichter Ronald Bakker: ‘Mocht de printer bij onze bakker een succes zijn, dan plaatsen we mogelijk een 3D-printer in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam. ‘Stel je eens voor wat voor designs je kunt creëren.’

Kostenbesparend
‘Toen we de mogelijkheden zagen, waren we direct enthousiast’, aldus Bakker. ‘Enerzijds is het kostenbesparend omdat je een efficiënter productieproces hebt. Anderzijds kan de technologie ook bijdragen aan het gebruik van ingrediënten die zowel goed zijn voor de gezondheid als het milieu.’

Duitsland
Bagels & Beans startte in 1996 aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam en heeft inmiddels 55 vestigingen in Nederland en één in het Duitse Aken.

bron: http://www.missethoreca.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *