3D Printen algemeen

3D Hubs geeft statistieken weer van 3D printen

3dhubsDe laatste paar jaar is 3D printen zich snel aan het ontwikkelen en groeit het in populariteit, maar er zijn maar weinig mensen die echt een 3D printer thuis hebben. 3D Hubs wil daar verandering in brengen door 3D printers toegankelijk te maken voor iedereen. 3D Hubs is een platform waar je, je kan aanmelden wanneer je een 3D printer thuis hebt staan. Mensen kunnen hun design uploaden en dan op een digitale kaart kiezen uit een 3D printer bij hun in de buurt. De eigenaar van de printer maakt het ontwerp verder klaar voor printen. Vervolgens kan er voor gekozen worden om met elkaar af te spreken en het ontwerp te overhandigen of dat het ontwerp wordt opgestuurd.

 

3D hubs heeft de afgelopen 6 maanden data verzameld van hun 1100+ leden en hebben dit gedeeld met de community. 3D hubs is van plan om deze gegevens elke maand vrij te geven.

Printer model distribution 1

 

De meest gebruikte 3D printers zijn Ultimaker en Makerbot. Gecombineerd zijn deze printers goed voor 40.4% van de gebruikte 3D printers. Ultimaker wordt het meeste gebruikt in Europa en Makerbot in Amerika. Wekelijks komen er volgens 3D hubs zo’n 100 nieuwe 3D printers bij.

 

Printer model distribution

Color distribution

Material availabitity

Door het feit dat desktop printers de meest gebruikte modellen zijn ( 90%) is het geen verrassing dat ABS en PLA de meest gebruikte materialen zijn.

Printer listings

In deze grafiek kun je goed zien dat de populariteit van 3D hubs sterk aan het groeien is. Op dit moment is 3D hubs wereldwijd het grootste 3D printplatform.

Prints by category

Prototypes worden nog steeds het meest geprint met op een tweede plaats gadgets.

Wil je meer weten over 3D hubs of wil je je aanmelden met je eigen 3D printer of een 3D bestand geprint hebben dan kun je terecht op de volgende link: http://www.3dhubs.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *