3D Printen algemeen

3D printen geïntegreerd bij windows 8.1

Met de nieuwe release van Windows 8.1 wordt 3D printen makkelijker en simpeler voor iedereen. Microsoft gaat voor dezelfde eenvoud als 2D printen.

Het bedrijf gaat gebruik maken van hun eigen 3D data format en dit heet 3MF. Microsoft heeft hiervoor gekozen om communicatie problemen tussen apps en printers te voorkomen. 3MF is het directe gevolg van feedback van Microsoft’s hardware en software partners. Veel van deze partners wilden een gemeenschappelijk 3D print format dat meer ondersteunde functies heeft, met name ondersteuning voor materialen en kleuren en om het proces van ontwerp naar print makkelijker te maken op Windows 8.1.

3D-Print-Data-Flow_windows-3

Dit is een grote en belangrijke stap voor 3D printen. Desktop 3D printen staat nu nog in de kinderschoenen. Op deze manier wordt het toegankelijker gemaakt voor het grote publiek.

Zoals je hiernaast ziet hebben ze het scherm zoveel mogelijk laten lijken op het scherm van 2D printen. Zo zijn er dezelfde settings te vinden zoals we kennen bij 2D printen. Voorbeelden hiervan zijn: printer toevoegen, kwaliteit, afdrukken, in wachtrij plaatsen enzovoort.

Op de demonstratie video hieronder kun je zien hoe het proces verloopt van het doorsturen van een ontwerp bestand naar een 3D printer. Dit is dan ook precies waar Microsoft op richt met deze integratie; dat het voelt en lijkt op 2D printen.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van Windows 8.1 en 3D printen, dan kun je terecht op de website van extreme windows blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *