3D Printen algemeen

3D printen met grapheen

Grafeen is een opkomend materiaal die de manier van het vervaardigen van elektronische componenten revolutioneer gaat veranderen. Grafeen is een twee dimensionaal materiaal dat bestaat uit een enkele laag carbon atomen gestructureerd in een honingraat of kippengaas structuur. Het is het dunste materiaal dat bekend is en volgens werktuigbouwkundige professor James Hone van de universiteit van Columbia is grafeen ook het sterkste materiaal ooit gemeten, ongeveer 200 keer sterker dan constructiestaal. Grafeen geleidt elektriciteit net zo efficiënt als koper en presteert beter dan alle andere materialen als een geleider van warmte. Grafeen is bijna volledig transparant, maar toch zo’n grote dichtheid dat zelfs het kleinste atoom helium er niet doorheen kan.

Mijnbouw-en technologisch-ontwikkelings bedrijf American Graphite Technologies kondigde in april aan dat het de eigenschappen van grafeen bevatte materialen zal onderzoeken als werkmateriaal voor 3D printen . Begin deze maand, kondigde het bedrijf aan dat zij de definitieve goedkeuring van de Science and Technology Centre Ukraine (STCU) heeft ontvangen voor de opstart van haar project, genaamd P600. Het project is op 1 oktober 2013 gestart.

Project P600 is een samenwerking tussen AGIN, Science and Production Establishment “Renewable Energy Sources and Sustainable Technologies” (“RESST”) National Science Center “KIPT” National Academy of Science of Ukraine and Institute of Solid State Physics and Material Science. En het zal worden beheerd door STCU.

Het wetenschappelijke team zal bestaan ​​uit 10 wetenschappers (5 PhD’s; 4 voormalige wapen wetenschappers en 1 student). De expertise van het team zal onder meer zijn op het gebied van nanotechnologie, 3D printen, vaste stof fysica, fysieke materialen en thermische fysica.

Het mandaat van het project is, om de eigenschappen van materialen die nanogestructureerde koolstof, voornamelijk grafeen bevatten te onderzoeken, dit om de bestaande en de toekomstige methoden van 3D printen te onderzoeken en om de mogelijkheden te analyseren om deze techniek toe te passen bij het printen van nanocarbon 3D-objecten. Door grafeen te gebruiken als het bouwmateriaal, zouden 3D-printers onderdelen kunnen printen die superieur zijn aan huidig vervaardigde onderdelen. De onderdelen zullen sterker, lichter en flexibeler zijn en kunnen elektriciteit geleiden.

hieronder staat een video gemaakt door het bedrijf 3M en beschrijft de toekomstige toepassingen van grafeen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *