3D Printen algemeen

3D-printer maakt heerlijke chocolaatjes in minder dan 10 minuten


chocabyte
Een 3D-printer die gepersonaliseerde chocolade maakt? Heel wat dames hebben er ongetwijfeld over gedroomd, maar technologisch ondernemer Quinn Karaitiana uit Sydney heeft er echt werk van gemaakt. Dankzij hem is het keukentoestel van Chocobyte nu beschikbaar voor 99 dollar.

Elke chocoladeprint – van ongeveer 5cm op 5cm en 2,5cm dik – duurt minder dan 10 minuten en kan onmiddellijk na het printen opgepeuzeld worden. Het apparaat kan op elke computer worden aangesloten en maakt het voor gebruikers mogelijk om hun eigen chocolaatjes te ontwerpen. Zoetekauwen zonder inspiratie kunnen dan weer gebruik maken van bestaande vormpjes.

Wie een ontwerp voor ogen heeft, moet vervolgens enkel nog een chocoladepatroon verwarmen in de microgolfoven of in warm water, dat in de printer plaatsen en de startknop indrukken.Volgens experts ligt de toekomst van ons voedsel bij 3D-printers. Dit jaar nog zal de Foodini – een machine die pizza, pasta, cake en hamburgers print – gelanceerd worden. Ingrediënten worden daarvoor in patronen geperst, maar tijdens het printen wordt het eten niet warm. Wie een pizza van de Foodini wil moet die daarna dus nog even in de oven schuiven.

Bron:http://www.nieuwsblad.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *