3D Printen algemeen

3D systems koopt Gentle Giant Studios

gentle giant studios3D Systems kondigde gisteren de overname aan van Gentle Giant Studios, de toonaangevende leverancier van 3D-modellen voor de entertainment-en speelgoedindustrie. Zo gaan ze door met het opkopen van bedrijven om hun positie in de markt van 3D printen te versterken.

Gentle Giant Studios is een uniek bedrijf dat drie dimensionale prototypes maakt voor speelgoed en action figures. Deze prototypes zijn afgeleid van bekende films en de kinder tv-series. Ze maken gebruik van een combinatie van traditionele en high-tech methodes. Het is het eerste bedrijf dat digitale data en 3D print technologie gebruikt om populaire 3D-personages te creëren. Enkele voorbeelden zijn Star Wars, Marvel, Avatar, Harry Potter, The Walking Dead en The Hobbit.

Gentle Giant Studios is begonnen als een speelgoed bedrijf opgericht door Karl Meyer,  oorspronkelijk produceerde het bedrijf cake toppings, potlood toppings, en ander gebeeldhouwd speelgoed ontworpen in de VS en dit werd vervolgens in het buitenland geproduceerd. Meyer kocht in 1997 voor het bedrijf de eerste scanner en 3D-printer en hierdoor  werd Gentle Giant al snel het go-to-bedrijf voor het scannen en het verzamelen van gegevens voor films, televisie en games. Sindsdien heeft het ertoe geleid dat Gentle Giant Studios voorop staat in de ontwikkeling van state-of-the-art content met behulp van 3D-scannen en modellering en het ontwikkelen en produceren van gelicenseerde 3D personages.

3D Systems is van plan om direct de technologie en de enorme digitale inhoud van de bibliotheek van Gentle Giant Studios te benutten in hun consumenten platform. Ook om dit te gebruiken voor de uitbreiding van de bestaande merk relaties. Hiermee willen ze het bereik van 3D scannen, modelleren en het printen voor entertainmentspeelgoed, verzamelobjecten, action figures bevorderen. Dit in samenwerking met tal van blockbuster films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *