3D Printen algemeen

3D systems klaagt Formlabs aan

In een vorig artikel had ik geschreven over Chuck Hull de oprichter van 3D systems. 3D systems heeft al sinds de jaren ’80 patenten op stereolithografie. 3D systems heeft een tijd geleden een rechtszaak aangespannen tegen Formlabs van de onlangs gepresenteerde Form 1. 3D systems beschuldigd Formlabs van inbreuk op 1 van de patenten die nog steeds van kracht is.

In de komende jaren zullen de meeste patenten gaan vervallen. Voor 3D sytems is dit wel een logische stap om te zetten. Als zij hun patenten niet beschermen zullen anderen ook gebruik gaan maken van deze techniek waardoor 3D systems inkomen zal gaan verliezen en de patent waardeloos gaat worden.

Volgens 3D Systems ‘raadsman, Andrew Johnson:

Hoewel Formlabs publiekelijk verklaard heeft dat bepaalde patenten zijn verlopen, gelooft 3D Systems dat de Form 1 3D-printer ten minste inbreuk maakt op een van onze patenten, en we zijn van plan om onze octrooirechten af ​​te dwingen.

Wat het gevolg van deze rechtszaak is, is nog onbekend. Het is mogelijk dat als Formlabs daadwerkelijk inbreuk heeft gedaan op 1 van de patenten, hun moeten afzien van de verkoop van de Form 1 of dat ze een bepaald bedrag voor het patent moeten gaan betalen aan 3D systems. Dit is allemaal nog afwachten en zal begin september bekend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *