3D Printen algemeen

5 kleuren 3D printer gelanceerd op kickstarter

Het Canadese bedrijf ORD solutions heeft vandaag op Kickstarter aangekondigd  dat ze een 3D printer aan het ontwikkelen zijn waarbij men tegelijk gebruik kan maken van 5 verschillende kleuren filament

De vijf kleuren 3D printer is gebaseerd op ORD’s 3D printer BTO1001 R2. Deze nieuwe printer heeft vijf nozzles, wat betekend dat je een object kan printen in vijf verschillende kleuren of materialen zonder dat je hoeft te wisselen van filament.
De printer is volledig gemaakt van 6061 hoogwaardig aluminium en oogt erg stevig. De hot-end van de printer is gemaakt uit 1 stuk metaal en heeft groot bouwvolume en een heated bed. De verwachte grootte van het bouwvolume zal zijn 282 x 271 x 165 mm. De extruder wordt niet op de x-carriage geplaatst om gewicht te besparen en de printsnelheid te verhogen. De printer wordt volledig geassembleerd geleverd. Je krijgt als optie om voor verschillende nozzles te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een nozzle kiezen met een grotere diameter voor een snellere infill.

Hieronder staat een vergelijking van de nieuwe 3D-printer van ORD solutions in vergelijking andere 3D-printers die er op de markt zijn:

Hieronder een video van de nieuwe 5 kleuren 3D printer. In deze video is het prototype aan het printen in twee kleuren.

De printer is gelanceerd op kickstarter en geprijsd op € 1202,- voor de printer met enkele nozzle en voor de printer 5 nozzles ben je zonder btw en en verzendkosten € 1797,- kwijt. Het team verwacht de eerste volledig werkende 5 kleuren 3D printer rond 21 oktober 2013 af te hebben en zal beginnen met het bouwen van prototypes voor de backers voor 1 november 2013. Wil je meer weten over dit project dan kun je terecht op de website van Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *