3D Printen algemeen

Bestanden Ultimaker 2 nu online.

Ultimaker 2 #2 kopieVandaag is de dag dat Ultimaker zijn Ultimaker 2 bronbestanden aan de wereld toont, zoals ze beloofd hadden toen ze de nieuwe 3D-printer 6 maanden geleden geïntroduceerde. Vanaf dag 1 staat Ultimaker onder andere bekend door hun open source cultuur. “Wij voelen dat open source, 3D printen naar een hoger niveau brengt. Het is onze vaste overtuiging dat wij het delen van kennis niet onder het verliezen van kennis verstaan. Integendeel, we leren van elkaar, inspireren elkaar en gebruiken elkaars kennis om nog betere producten te maken en in de wereld van 3D printen indrukwekkende innovaties te ontwikkelen.”

Wat Ultimaker en YouMagine onderscheidt van anderen is de open source filosofie. Sinds de allereerste keer dat Ultimaker het licht zag, hebben zij open source ondersteund. Ultimaker deelt hun bronbestanden en hun community gaf hun waardevolle feedback . “Ons YouMagine platform is niet alleen een plek waar we onze informatie delen, het is ook een sociale plek, een gemeenschap, waar gebruikers profielen kunnen aanmaken en kunnen samenwerken met andere makers. Vele bijdragen van onze community zijn terug te vinden in het ontwerp van Ultimaker zoals het nu is .

De dag is aangebroken dat Ultimaker de tekeningen van de Ultimaker 2 deelt met de wereld. Ultimaker is verheugd om te zien tot wat voor een soort ideeën, innovaties , verbeteringen en producten dit zal leiden  Ultimaker zal doorgaan met het delen van hun kennis en ervaringen en kijkt uit naar het bereiken van een groot aantal opmerkelijke 3D print innovaties samen met de community . Of in de woorden van Martijn Elserman, mede-oprichter van Ultimaker : “Sinds de introductie, kreeg de Ultimaker 2 zeer positieve reacties en de vraag is boven verwachting geweest . Dit versterkt ons vertrouwen in onze filosofie om te innoveren en te verbeteren, samen met de wereldwijde community van 3D-printer enthousiastelingen .”

De bestanden van de Ultimaker 2 zijn te vinden op YouMagine

Naast dit fantastische nieuws voor de 3D print wereld heeft Ultimaker ook aangekondigd dat Siert Wijnia vanaf 28 maart 2014 zal optreden als de nieuwe directeur van Ultimaker.

Deze verandering komt als gevolg van een nieuw gedefinieerde groeistrategie, waarbij de oprichters een meer prominentere rol zullenin nemen bij het bepalen van de weg vooruit.

De drie mede-oprichters zijn uiterst dankbaar voor de rol van interim-directeur Henk van Gils die het bedrijf de afgelopen twee jaar heeft geleid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *