3D Printen algemeen

Bibliotheken schaffen 3D printer aan

Bibliotheken schaffen 3D printer aan

Bibliotheken schaffen 3D printer aan © M. Lolkema

De Bibliotheken Zwartewaterland en Kop van Overijssel hebben deze week voor hun stichtingen een 3D printer aangeschaft. Beide Bibliotheekstichtingen konden deze aankoop doen dankzij de subsidie Maatschappelijke Initiatieven Overijssel 2014 (MiO).

Voor deze subsidie waren binnen een week maar liefst 734 aanvragen ingediend terwijl er een budget was voor ongeveer 350 aanvragen.

Directeur Hans Hilbers is dan ook erg trots dat de aanvragen voor beide Bibliotheken waar hij directeur van is zijn gehonoreerd. Maar zo is hijzelf van mening: “Niet alleen waren onze aanvragen op tijd, ook dienden ze een maatschappelijk belang. Net zoals de Bibliotheken burgers de kans gaven om gebruik te maken van computers, toen deze nog geen gemeengoed waren, en gebruik te maken van internet, toen dit nog geen gemeengoed was, zo willen wij nu de burgers een kans geven kennis te nemen van de mogelijkheden van het 3D printen. De provincie Overijssel ziet dit maatschappelijk belang voor onze gemeenschap.”

Om iedereen zoveel mogelijk kans te geven kennis te nemen van deze 3D printer, worden er zowel in de Bibliotheek Zwartewaterland als in de Bibliotheek Steenwijk verschillende activiteiten rondom de 3D printer georganiseerd. Zo zal er in het najaar van 2014 een lezing gehouden worden waarvoor een deskundige op het gebied van 3D printen is uitgenodigd en zullen er workshops voor volwassenen en groepsbezoeken voor het onderwijs worden georganiseerd.

Meer informatie: www.jijenoverijssel.nl/MijnIdee

Bron: http://www.headlines24.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *