3D Printen algemeen

College of Multimedia begint met opleiding 3D producer

ccm3D wordt steeds vaker gebruikt in verscheidene media. Van film/televisie tot poster, van internet tot prototyping en van product design tot 3D Printing. Daarom zijn de toepassingen van 3D legio en een zeer waardevolle uitbreiding van uw vaardigheden als vormgever, architect, product designer, motion graphics designer en vele andere beroepen.

3D is een vakgebied waarin men zich snel kan verliezen in detail. Het is daarom belangrijk het proces van het maken van 3D objecten en animaties volledig te kunnen controleren. De opleiding 3D Producer behandeld het proces van het maken van 3D objecten en animaties, van begin tot het eind. Na een eerste kennismaking met de software wordt direct het belang van een goede project planning aangehaald. Het werken van synopsis naar een production storyboard tot de uiteindelijke animatie worden allemaal behandeld. Hierdoor kan een productie binnen de gestelde deadline worden gerealiseerd.

Tijdens de opleiding 3D Producer wordt ook aandacht besteed aan 3D Printing. U leert hoe u een 3D model in Cinema 4D gereed kan maken voor een 3D printer, welke formaten worden ondersteund en valkuilen u kunt tegenkomen. Uiteindelijk zult u een eigen virtuele creatie printen op de College of MultiMedia 3D printer.

De opleiding 3D Producer werd door Maxon (de makers van Cinema 4D) wegens zijn hoge niveau en innovativiteit erkend, en als eerste in Nederland officieel gecertificeerd.

Wil meer weten over deze opleiding dan kun je terecht op de website ccm.nl of in de brochure

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *