3D Printen algemeen

De extruder 2.0. Dual en quad extruder

dual extruderDe broers Carl en Brian Douglass van het door hun opgerichte bedrijf DGlass3D, denken dat jouw 3D printer efficiënter kan zijn. Op kickstarter hebben ze een project gestart voor de bouw van een industriële extruder voor de consument die 2 en 4 lijnen filament kan aanvoeren.

In traditionele extruders gaat er een enkele lijn van filament naar de printkop. In de printkop wordt het materiaal gesmolten en zo gebruikt voor het opbouwen van een 3D model. In de Dual-en Quad extruders van D3D is het mogelijk om twee of vier lijnen van filament in de printkop te voeren. Hierdoor krijgt de printer de mogelijk (mini) onderdelen in een groter aantal te leveren en in meerdere kleuren te printen.

De broers willen middels crowd-funding hun extruders verder ontwikkelen en op deze wijze de eerste kosten dekken. Ook hebben de broers patent op dit idee aangevraagd. Hierbij geven ze aan: “We blijven ons inzetten voor het stimuleren van een open, samenwerkende cultuur”.

De ontwikkelingen op het gebied van 3D printen gaat erg hard. Steeds meer ideeën worden op de markt gebracht voor een betere desktop 3D printer. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat deze 3D printers de dure industriële 3D printers gaan inhalen. Al helemaal als veel patenten gaan vrijkomen in de komende paar jaar.

Op dit moment hebben de broers nog geen werkend filmpje van de extruders. Zodra het online is laat ik het je weten. Wil je meer weten over dit project weten, dan kun je hier terecht. Hieronder staat uitleg over de extruders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *