3D Printen algemeenMedisch

e-NABLE partners met Ultimaker 

3D Printer fabrikant Ultimaker en hun open source-platformYouMagine ondersteunen de e-NABLE community in het creëren van 3D-gedrukte hand protheses.

UM-Company-logo+Robot            e-NABLE 4

De e-NABLE community is een wereldwijde groep van vrijwilligers die hun krachten hebben gebundeld en zichzelf de opdracht hebben gegeven om gratis prothetische handen beschikbaar te maken voor kinderen die dit nodig hebben. Het is een groep van knutselaars, ingenieurs, 3D print enthousiastelingen, ergotherapeuten, hoogleraren, ontwerpers, ouders, gezinnen, kunstenaars, studenten, docenten en mensen die alleen maar een verschil willen maken … Gewone mensen die handen maken voor mensen in nood en gratis hun ontwerpen met de wereld delen. Ze innoveren, re-designen en bieden prothetische handen en vingers aan voor kinderen over de hele wereld, met het gebruik van 3D-printen
e-NABLE 3
Ultimaker ondersteunt de community door het schenken van $ 10.000, – aan Ultimaker2 3D-printers. Dit zodat ze hun prototypes kunnen ontwikkelen en om zo de community een voorsprong te geven. Ultimaker’s open source platform YouMagine helpt met het ontwikkelingen van ‘de hand-o-matic’, software om protheses te kunnen maken zonder kennis te hebben van 3D tekenen. Door het invoeren van een paar vereiste waarden, zoals de grootte van uw pols genereert het automatisch een aangepaste handprothese. “Hand-o-Matic ‘zal beschikbaar worden gesteld via YouMagine.

e-NABLE 1

“Dit is een goed voorbeeld van wat open source en 3D-printen kan bieden aan de samenleving. Zowel de vrijgave van vrije prothetische handen door 3D-printen en de snelle ontwikkeling die mogelijk is door open source. Er is geen andere manier waarop dit kan worden bereikt. “Zegt Ultimaker CEO Siert Wijnia. “Het is een uitstekende pasvorm met onze open source filosofie. ‘

Ultimaker 2 3D printer

3D printen kan levensveranderend zijn. Stel je voor wat het hebben van een 3D geprinte prothese voor een gehandicapt kind kan doen. Niet alleen zal het hem in staat om beide handen te gebruiken, maar het zal ook het kind te vormen tot een held met een cool 3D geprinte prothese.

YouMagine deelt de files van de hand protheses en hoopt om het bereik van het basisconcept uit te breiden. Ultimaker draagt bij aan een breder draagvlak voor e-NABLE in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *