3D Printen algemeen

Hoge resolutie hars voor 3D printers

Op indiegogo heeft uitvinder Jemmel Belkacem een project gestart om geld te verzamelen voor het produceren van een relatief goedkope en hoge resolutie photo-polymer hars voor 3D printers. Jemmel Belkacem is tevens ook de hoofduitvinder van een gepatenteerde hars formule voor stereolitography. Volgens Belkacem is de hars die op dit moment beschikbaar is van een gemiddelde kwaliteit en heeft slechte eigenschappen, daarnaast is het ook nog eens erg duur.

Volgens Belkacem, zijn de belangrijkste problemen in de huidige harsen: lage polymerisatie snelheid, slechte nauwkeurigheid, aanzienlijke krimp, lage houdbaarheidsdatum, hoge viscositeit en een beperkt aantal kleuren. Hierop heeft Belkacem besloten om zelf een hoge resolutie photopolymer hars voor 3D printers te ontwikkelen.

Voor dit project hoopt Belkacem rond de €20.000 op te halen om wat van de kosten van het apparatuur, huur van het laboratorium, grondstoffen en nog meer bijkomende zaken te dekken. In ruil voor de steun krijg je dan een hoge resolutie hars tegen een lagere kostprijs, bijvoorbeeld 1kg hars voor € 95,-. Belkacem verwacht dat hij de eerst 3D hars monsters kan leveren in november 2013. Wil je meer weten over dit project kun je terecht op de website van indiegogo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *