3D Printen algemeen

HP stapt ook in 3D printen

HP1HP’s CEO Meg Whitman heeft aangekondigd dat HP plannen heeft om midden 2014 een 3D printer op de markt te brengen. Meg Whitman verwacht geen enorme vraag, maar wil al vroeg een leidende positie in de markt hebben

Dat zei ze eerder deze week tijdens een congres in Thailand. Het onderzoekslab van HP is bezig met de 3D-materie en denkt halverwege volgend jaar de eerste producten op de markt te kunnen brengen. Dat product zelf zal niet in de elektronicazaken om de hoek liggen. Whitman zegt dat ze ‘service providers’ wil voorzien van de middelen, zodat zij de eindconsument kunnen helpen.

HP verwacht dat 3D-printen vanaf 2016 pas op grotere belangstelling kan rekenen. De basistechnologie en bedrijfsmodellen zijn dan verder uitgekristalliseerd.

Hoewel 3D-printen nog betrekkelijk nieuw is, ziet 123inkt.nl toch dat de verkoop van filamenten (de ‘inkt’, red.) een aardige vlucht neemt. Marketingmanager Thijs Bregman valt op, dat de populairste kleuren fluoriserend groen (glow in the dark), zwart en wit zijn. Het bedrijf verkoopt de filamenten sinds afgelopen zomer en zag de verkoop een maand na de opname in het assortiment met driehonderd procent toenemen.

Bron: emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *