3D Printen algemeen

LUXeXcel krijgt nieuw groeikapitaal van 5 miljoen

De LUXeXceL Group is een bedrijf dat in 2012 in het nieuws kwam over een nieuwe innovatie rondom het 3D printen van lenzen. Deze hightechonderneming uit Goes had een nieuwe printtechnologie ontwikkeld waarmee optische structuren en lenzen eenvoudig digitaal te printen zijn. Het bedrijf is deze week met een persbericht gekomen over een groeikapitaal  dat ze hebben opgehaald bij internationale venture capital fondsen.
luxexcel
VOOR DIRECTE PUBLICATIE:

LUXeXceL Group, de uitvinder van de revolutionaire Printoptical Technologie, een 3D-printproces om lenzen en optische producten te prototypen en te produceren, laat weten dat de Europese investeerders Munich Venture Partners, ChrysalixSET en Filsa Capital een groeifinancieringsronde in het bedrijf hebben afgesloten. De fondsen investeren samen een aantal miljoen Euros in LUXeXceL. Met deze investeringen versterkt LUXeXceL zijn wereldwijd leidende positie op het gebied van 3D-printen van lenzen en optische componenten.

Het gepatenteerde “Printoptical” 3D-printproces is een unieke digitale techniek waarmee functionele optica kan worden geprint. Aangezien het een één-staps “CAD-to-Optic” proces is waarmee optische gladde structuren en oppervlakken kunnen worden geprint, is er geen nabewerking nodig. Hierdoor krijgen optisch-ontwerpspecialisten een grote ontwerpvrijheid. De productontwikkeling wordt aanzienlijk eenvoudiger omdat het slechts een paar dagen duurt om een prototype te ontwerpen en de optische producten te vervaardigen en af te leveren. Bovendien maakt het geen groot verschil meer om 1 prototype, 100 monsters of 10.000 eindproducten te vervaardigen. Kostenbesparing en tijdwinst zijn de meerwaarde van LUXeXceL, zoals het bedrijf nu al in de LED-industrie laat zien.

Het innovatieve en unieke digitale productieproces van LUXeXceL is onlangs onderscheiden met de Deloitte Fast-50 2013 Most-Disruptive-Technology Award en met de Belgisch/Nederlandse Accenture Innovation Award 2013.

“We zijn erg blij te kunnen meedelen dat de transactie is afgerond” aldus Richard van de Vrie, oprichter en bestuursvoorzitter van LUXeXceL. “De kapitaalinjectie zorgt voor groei en ontwikkeling van onze onderneming. Hierdoor kunnen we meer mogelijkheden bieden aan optisch ontwerpers en producenten van LED-verlichting. Onze nieuwe partner Munich Ventures Partner is een van de grootste Duitse investeerders in Clean-Tech en heeft een zeer waardevol netwerk dat nieuwe deuren voor ons kan openen. Ik ben verheugd dat Filsa Capital in onze onderneming investeert en hun managementervaring ter beschikking stelt. Met de extra kapitaalsinjectie van Chrysalix SET kunnen we ons business plan goed uitvoeren”.

Martin Kröner, Managing Partner van Munich Venture Partners: “We hebben in LUXeXceL geïnvesteerd vanwege hun unieke gepatenteerde proces om optica te printen. We zijn ervan overtuigd dat door Printoptical technologie in tal van marktsegmenten de manier waarop optica wordt ontwikkeld, geproduceerd en digitaal opgeslagen, zal veranderen. Het bedrijf richt zich nu op de markt van LED-verlichting. Maar het aantal mogelijkheden groeit snel en we verwachten dan ook dat LUXeXceL gelijksoortige kansen zal grijpen in andere optische markten. Ons team kijkt ernaar uit om LUXeXceL te helpen om de productie van optica sneller te digitaliseren”.

Managing Partner van Chrysalix SET, Wouter Jonk: “We zijn als eerste venture capital investeerder in LUXeXceL gestapt, omdat we ervan overtuigd zijn dat LUXeXceL een wereldspeler zal worden op het gebied van optica en dat het bedrijf de LED-verlichtingsindustrie sneller zal laten groeien”.

Ton Tuijten eigenaar van de Nederlandse investeerder Filsa Capital komt tot de conclusie: “Ik ben verheugd om samen met Munich Venture Partners en ChrysalixSET in LUXeXceL te investeren en om het bedrijf te helpen zich snel, efficiënt en professioneel te ontwikkelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *