3D Printen algemeen

MakerBot onthult drie nieuwe 3D-printers, nieuwe apps en een online winkel op de CES 2014

MakerBot’s  Chief Executive Bre Pettis onthulde gisteren het MakerBot Replicator 3D Printing Platform, inclusief de nieuwe Mini, Z18 en prosumer Replicators op de CES 2014 op maandag. Dit is het vijfde jaar dat Makerbot naar CES is geweest, en het bedrijf heeft nu meer dan 44.000 eenheden wereldwijd verkocht.

MakerBot Replicator Mini

De MakerBot Replicator Mini is een nieuw model. Het is een smalle en goedkope 3D printer met hetzelfde bouwvolume als de originele Makerbot Cupcake. Pettis noemde het een “point-and-shoot”-model.” Het is eigenlijk een printer die klaar is om te printen, gemaakt voor snelheid, volgens Pettis

De MakerBot Replicator Mini beschikt over een slimme extruder die makkelijk is te verwisselen of te vervangen. De mini detecteert automatisch de afwezigheid van filament en geeft een notificatie door aan MakerBot Desktop en MakerBot Mobiele apps.

De MakerBot Replicator Mini is een plug-and-play printer met een bouw volume van 10,0 L x 10,0 B x 12,5 H cm / 3,9 L x 3,9 B x 4,9 H inch. De MakerBot Replicator Mini heeft Wi-Fi connectiviteit en een ingebouwde camera, zodat je beelden kunt zien en delen op social media. Dit is toegankelijk via MakerBot Desktop en de MakerBot Mobiele apps. Ook is het mogelijk foto’s op te slaan in je eigen cloud storage bibliotheek.

De MakerBot Replicator Mini is geprijsd op $1,375 en is beschikbaar in de lente van 2014.

MakerBot Replicator Z18

Het bedrijf kondigde ook de MakerBot Replicator Z18 aan met een groot bouwvolume; de grootste tot nu toe. De Replicator Z18 kan industriële prototypes en modellen maken met een bouwvolume van 30,5 L x 30,5 B x 45,7 H cm/ 12,0 L x 12,0 B x 18,0 H inch. Je kunt meerdere objecten tegelijk afdrukken met een resolutie van 100-micron.

Een 3,5-inch kleuren Lcd-scherm op de printer helpt je bij het opzetten en onderhouden van de printer, je hebt toegang tot jouw eigen objecten bibliotheek en je kan previews van je objecten zien. Je kunt verbinding maken met de 3D-printer via Wi-Fi, USB-stick, Ethernet of USB. Het beschikt over een ingesloten en verwarmde bouwkamer, ontworpen voor het printen van grote modellen. De printer heeft ook een ingebouwde camera om de voortgang van je print te bewaken.

MakerBot Replicator Z18 is beschikbaar in de lente van 2014 voor $6,499

MakerBot Replicator

Samen met deze twee nieuwe modellen, liet Pettis ook een nieuwe prosumer Replicator , zien, de vijfde generatie van het apparaat. Hij print in PLA filament en heeft een bouw volume van 7.522 kubieke centimeter [456 cubic inches] 20x25x15 cm (8x10x6 inch), 11% groter dan de originele MakerBot Replicator 2. Met een nieuw 3,5-inch scherm op het apparaat kunt je rechtstreeks printen. De replicator heeft een ingebouwde camera, een makkelijk te verwijderen magnetische extruder en Wi-Fi-connectiviteit

Specificaties:

  • Resolutie: 100 micron [0,0039 in]
  • Filament Diameter: 1.75 mm [0,069 in]
  • Nozzle Diameter: 0,4 mm [0.015 in]
  • Printer Gewicht: ~ 16 kg [~ £ 35]
  • Bouwplatvorm: Glas
  • Besturingssystemen Windows: (7 +), Mac OS X (10.7 +), Linux (Ubuntu 12.04 +)
  • Connectiviteit: USB en Ethernet

De MakerBot Replicator is nu beschikbaar voor $ 2899.

“Deze drie modellen zijn eigenlijk hetzelfde, maar met verschillende sterktes: consument, prosumer, en industriële kwaliteit,” zegt Pettis.

MakerBot heeft ook hun lijn van apps bijgewerkt, waaronder een desktop app met MakerWare printersoftware, een directe integratie met Thingiverse, en de mogelijkheid voor een ​​gebruiker om zijn printer te observeren en controleren, evenals een mobiele app voor je smartphone waarmee je je print kan bekijken, pauzeren, annuleren of je filament verwisselen. Ook ontvang je een melding als je print is voltooid.

Pettis kondigde ook nog een MakerBot digitale winkel aan, waar mensen ontwerpen kunnen kopen gemaakt door in-house ontwerpers. Bij de lancering, varieerden de prijzen van 99 cent voor een blauwdruk van een klein stuk speelgoed tot $ 9,99 voor een hele collectie figuren. Daarnaast introduceerde hij ook een leerprogramma om beginnende ontwerpers 3D-print tips en trucs te leren, alsmede een samenwerkingsverband met Softkinetic, een 3D sensor fabrikant om de  “futuristische 3D-scanners van morgen” te creëren.

“We zijn niet alleen  3D-printers aan het maken,” zei Pettis. “Wij creëren een volledig 3D-print platform.”

Bron: 3ders.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *