3D Printen algemeen

MarkForged Mark One, koolstofvezel 3D printer

 

markforged-0114-mdn

Gregory Mark is mede-eigenaar van Aeromotions, die computergestuurde racewagen vleugels bouwt. Om deze vleugels zo sterk en lichtgewicht mogelijk te maken, gebruiken ze koolstofvezel. Logische keuze, het is bij uitstek het materiaal voor vele geavanceerde autosport onderdelen. Het probleem is dat het maken van aangepaste racewagen onderdelen uit koolstofvezel een hele uitdaging is. De enige echte beschikbare methode is een CNC-machine, een duur en moeilijk proces dat vereist dat de stukken met de hand erin gelegd worden.

Om het proces te verbeteren, keek Mark naar 3D printen. Maar er was niets op de markt dat dit materiaal kon printen, en geen beschikbare materialen die sterk genoeg waren voor zijn doeleinden. Dus Mark bedacht zijn eigen oplossing: de MarkForged Mark One, ’s werelds eerste koolstofvezel 3D-printer.

Mark debuteerde zijn in Boston gevestigde startup MarkForged bij SolidWorks World 2014 in San Diego met een werkend prototype. De Mark One kan printen in koolstofvezel, glasvezel, nylon en PLA.

“We hebben het idee van 3D printen genomen, het  proces van het laag tot laag opbouwen van een voorwerp, en we gebruikten het als een productieproces om composiet onderdelen te maken,” vertelde hij PopMech .

Wat als eerste opvalt aan MarkForged’s printer is zijn verbazingwekkende eenvoud. Met een geanodiseerd aluminium unibody en een doorschijnend  printbed, lijkt het op de Mac onder de 3D printers. De Mark One heeft kinematische koppelingen voor een constante bed leveling, dit betekent dat je, je geen zorgen hoeft te maken na elke print of je bed nog waterpas is. Het is ook een vrij compacte printer: 57,4 cm breed, 36,1 cm hoog en 32,3 cm diep. Een prima desktop formaat.

Het belangrijkste voordeel van de Mark One: Het kan onderdelen printen die 20 keer stijver en vijf keer sterker zijn dan ABS, volgens het bedrijf. Het heeft zelfs een hogere sterkte-gewichtsverhouding dan CNC-gefreesd aluminium.De raceauto vleugel bijvoorbeeld, wordt geprint met een nylon buitenkant en een honingraatstructuur, met een koolstofvezel versterkte kern. Mark verteld dat hij zich voorstelt deze machine voor iedereen is die wil printen in een materiaal zo sterk als aluminium. Buiten raceauto’s, kan het nuttig zijn voor het printen van bijvoorbeeld protheses.

De Mark One is niet beperkt tot commercieel gebruik. Met een prijs $ 5.000, wil hij er zeker van zijn dat printen in koolstofvezel beschikbaar is voor consumenten.

“Het is een materiaal dat iedereen kent, maar waarschijnlijk de meeste mensen niet hebben gebruikt. Dus we hebben bewust de prijs laag gehouden zodat iedereen het kan gaan gebruiken. We wilden het heel makkelijk maken voor mensen om te beginnen met het printen van dit materiaal, zodat ze dit kunnen toepassen op protheses, aangepaste beenderen, gereedschappen en klemmen. “

Het is in potentie een enorme stap voor 3D-printen, die zich voornamelijk heeft beperkt tot plastic. Hierdoor worden de mogelijkheden van 3D printen klein gehouden. De MarkForged zou ook met de prototype fase voor bedrijven kunnen helpen in hun productie van aluminium en koolstofvezel producten door het verstrekken van een nog nauwkeuriger model.

De MarkForged Mark One zal beschikbaar zijn voor pre-order in februari . U kunt zich aanmelden voor informatie op hun website. Printers zullen in de tweede helft van 2014 worden verzonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *