3D Printen algemeen

Nieuwe Nederlandse start up gaat monopolie van de 3D print markt doorbreken.

protocow

Protocow is nieuwe Nederlandse start up. Het is een bedrijf die kleinere 3D print bedrijven in staat stelt om e-commerce in hun bedrijfsvoering toe te passen. Het bedrijf is opgericht door Harold van der Hoeven, John Tillema, Dimer Schaefer en Raymond Muilwijk. 3D print bedrijven kunnen via Protocow op hun eigen website online offertes berekenen en orderafhandeling aanbieden. Hiermee zijn kleinere bedrijven ook in staat om via internet geautomatiseerd orders te verwerken. Hierdoor kunnen consumenten ook bij kleinere bedrijven hun 3D modellen bestellen, dit was voorheen alleen mogelijk bij Shapeways, Materialise en Sculpteo.

Waarom Protocow?

Vorig jaar is er voor $ 800 mln USD [bron: wohlers 2013] besteed aan 3D prints, geprint op professionele printers (> $ 5.000). Deze markt groeit met 25 % per jaar. 80% van de markt wordt geproduceerd door kleinere 3D print bedrijven waarvan er zich 500 in Europa bevinden. Veel van hen handelen orders op dit moment via email af. Dat is arbeidsintensief. Daarnaast is het drempelverhogend voor de website bezoeker om via email te bestellen. Middels de plugin van Protocow (de Oogster) zijn deze 3D print bedrijven binnen een half uur in staat om op hun eigen website online orders te genereren. De order ontvangen zij, inclusief betaling via dit zelfde systeem van Protocow. De kleinere 3D print service is daarmee plotseling een alternatief voor Shapeways, Materialise and Sculpteo.

Protocow werkt op basis van commissie, het voordeel hiervan is dat als je niets verkoopt je dus ook niets hoeft te betalen. Mocht je meer informatie willen weten over Protocow dan kun je hier terecht.

Bron: http://www.protocow.com/nl/pers/intelligent-3d-print-platform-doorbreekt-monopolie-van-de-3d-print-markt

 

Een gedachte over “Nieuwe Nederlandse start up gaat monopolie van de 3D print markt doorbreken.

  1. …dit was voorheen alleen mogelijk bij Shapeways, Materialise en Sculpteo.

    en dan spreken ze in hun eigen persbericht van doorbreken monopolie?

    het is volgens mij gewoon een alternatief voor 3 bestaande alternatieven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *