3D Printen algemeen

Sneaking Duck je eigen 3D geprinte bril

unnamedEr zijn momenteel een aantal bedrijven die 3D geprinte brilmonturen aanbieden. Sommige van deze bedrijven richten zich op 3D geprinte zonnebrillen, terwijl anderen weer alleen 3D geprinte frames aanbieden, die kunnen worden uitgerust met heldere of zonnebril lenzen of met glazen op sterkte van je plaatselijke opticien.

Sneaking Duck, is een Australische online fashion brillen retailer die graag groter wil worden op de markt door custom-made 3D geprinte frames aan te bieden.

Met de aanpasbare, standaard frame collectie, kunt je kiezen uit verschillende kleuren, maten of zelfs met een boodschap op het frame.

Mark Capps, president van Sneaking Duck, legt uit dat ze het idee 2,5 jaar geleden al hadden toen ze het bedrijf lanceerden. “Het duurde erg lang om een bedrijf te vinden die kon leveren wat we echt willen, dit omdat we een echt product willen verkopen en niet zomaar een bril ,” vertelde Capps aan de Financial Review.

Als de ontwerp fase is afgerond, zal het 3D-bestand naar New York (Shapeways?) worden verstuurd voor de productie. De frames worden geprint in nylon met behulp van Selective Laser Sintering technologie. Het duurt ongeveer vijf weken voor levering naar Australië.

De frames zullen AU $360,-  met standaard lenzen, en meer voor dunnere lenzen. Het bedrijf is van plan om meer aanpasbare opties in de toekomst aan te bieden.

“Iedereen heeft opmerkingen over brildragers, of oren die een grappige vorm hebben” volgens Capps. “De enige manier om de perfecte bril te krijgen is om ze individueel te maken naar de wens van de klant en dat is waar we naar op weg zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *