3D Printen algemeen

Staples start met 3D printen

Staples, leverancier van kantoorartikelen, introduceert een nieuwe online 3D printservice “Staples Myeasy 3D” in Nederland.  Gebruikers kunnen hun 3D-ontwerpen uploaden en krijgen ze 3D geprint bij Staples. Staples gebruikt een full color Iris 3D printers van MCOR Technologies. Naast het uploaden van hun eigen ontwerpen, kunnen gebruikers ook 3D prints bestellen via een online 3D-objecten catalogus.

Via Staples Myeasy 3D kan iedereen een milieuvriendelijke papieren full color 3D print laten maken. Ook voor ontwerpers heeft Staples een aanbod: zij zijn in de gelegenheid om de grote groep bestaande klanten en bezoekers van Staples te bereiken, aldus Roland Laschet, Managing Director Retail Staples Benelux: “De uitbreiding van het aanbod van Staples met 3D printen past bij onze strategie om klanten meer services te bieden en constant te reageren op nieuwe vraag vanuit de markt. De vraag naar 3D printen groeit, dus willen wij daar op inspringen om onze klanten goed van dienst te zijn en te blijven.”

Hoe te bestellen

Eindgebruikers, consumenten en bedrijven die een 3D print willen bestellen, plaatsen een order door een 3D ontwerp te uploaden of door te kiezen uit de ontwerpen in de catalogus van de aanbieders. Staples print vervolgens het ontwerp in papier met de MCOR IRIS, een 3D printer met de hoogste kleurcapaciteit in de markt. In tegenstelling tot de plastic-gebaseerde printers creëert de MCOR 3D-objecten met lagen papier en een op water gebaseerde lijm. Het grootste voordeel  is dat het kan printen in full-colour met een hoge resolutie en bovendien is het 40 tot 60 procent goedkoper dan de prijs per kubieke cm voor kunststofdelen aldus Staples. Het nadeel is dat ze wel minder stevig zijn dan plastic ‘prints’. Het duurt ongeveer 8 tot 14 werkdagen om een ​​bestelling af te handelen en de 3D-geprinte-modellen worden geleverd via een pakketdienst aan de gebruiker.

Potentiële klanten met vragen hebben de mogelijkheid om langs te komen in het Staples 3D Experience Centre in Almere. Presentaties, workshops en laagdrempelige inloop maken hen daar bekend met alle aspecten van 3D printen bij Staples, aldus Laschet.

De eerste proeven zijn in Nederland, maar Staples zegt dat het snel zal uitbreidden naar andere landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *