3D Printen algemeen

Verdien binnen een jaar je 3D printer terug

 

investering_terugverdienen_nie-1-254x200Veel mensen vinden een 3D printer op dit moment nog erg duur en vinden het dan ook niet het geld waard om een 3D printer te kopen. Logisch, want de gemiddelde 3D printer kost op dit moment nog rond de € 750,-. Dit is voor de meeste mensen een behoorlijke investering. Maar laten we eens kijken naar een paar voorbeelden van wat je met een 3D printer kan printen:

 

Dit zijn maar een paar mogelijkheden van te printen onderdelen. Veel van deze producten heeft het gemiddelde huishouden wel in huis en kost bij elkaar nog aardig wat. Dit is ook de reden geweest dat het Michigan Technological University (MTU) een studie hierna heeft gedaan. De conclusie van deze studie is dat het gemiddelde huishouden tot wel $ 2000,- zou kunnen besparen door zelf 20 producten uit te printen die veel in huis voorkomen.

Hoofddocent Joshua Pearce is verbaasd dat je, je eigen douchegordijn ringen kunt printen en goedkoper uit bent dan in de winkel. Je kan precies maken wat je zelf wil. Dat is de kracht van 3D printen. Je bent in staat om op maat gemaakte dingen te krijgen voor prijzen lager dan bij Chinese fabrikanten.

Wat nog meer uit de studie naar voren kwam, was dat je zelfs winst kan maken met je eigen 3D printer door je uitgeprinte voorwerpen te verkopen op bijvoorbeeld eBay. In de studie werd rekening gehouden met verzendkosten, belasting en zelfs 20% niet gelukte prints.

Pearce: ” Het koste ons ongeveer $ 18,- om alle 20 voorwerpen te printen. De laagste prijs die wij in de winkels konden vinden voor deze voorwerpen lag rond de $ 312,- en het hoogste was $ 1943,-.”

De conclusie van de studie is dat het kopen van een 3D printer economisch aantrekkelijk is voor het gemiddelde huishouden en je uiteindelijk je geld terugverdient met een 3D printer. In de toekomst zal de kwaliteit en betrouwbaarheid alleen maar beter worden en zullen de prijzen van 3D printers alleen maar meer gaan dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *