3D Printen algemeen

Vergeet het suffe schoolportret, dit is de schoolfoto van de toekomst

Nooit meer een stoffige foto voor een blauwe wand met rode ogen en chagrijnige blikken. Vanaf vandaag is-ie er: de schoolfoto van de toekomst.

700 leerlingen van basisschool Steigereiland in Amsterdam hadden de primeur. Zij mochten voor het eerst poseren voor de schoolfoto van de toekomst.

“De nieuwe schoolfoto van de toekomst is geen velletje met daarop een gezicht. Het is een levensecht 3d-poppetje ​van het kind in verschillende formaten”, licht Jan Vermeij toe, eigenaar van de nieuweschoolfoto.nl.

Hokje
“De kinderen moeten in een hokje gaan staan en worden van boven tot onder gescand. Dat duurt een paar seconden”, vertelt Vermeij.

Als de kinderen buiten het hokje staan, wordt de scan opgebouwd. De 3D-printer bouwt het poppetje laagje voor laagje op. Er worden meerdere scans gemaakts; zodat er gekozen kan worden.

Kinderziektes
Het 3D-scannen is geen nieuwe uitvinding, het maken van 3D-schoolfoto’s daarentegen is een nog niet eerder uitgevoerd concept. Het duurt volgens Vermeij nog wel even voordat de schoolfoto van de toekomst op meerdere basisscholen gebruikt gaat worden. “We hebben nog last van allerlei kinderziektes. Maar 3D-printen is wel de toekomst.”

De 3D-scans kunnen worden verwerkt als avatar in videogames. Goedkoop is het niet: een poppetje kost 60 euro. “Er kan van de scan ook een bewegend plaatje worden gemaakt. Dat kost 6 euro.”

De scan waarin de kinderen moeten gaan staan.
De scan waarin de kinderen moeten gaan staan.

Bron: www.rtlnieuws.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *