3D Printen algemeen

Werkende full-color prodesk3D printer?

images
Botobject Prodesk3D

Bijna een jaar geleden onthulde Botobjects hun Prodesk3D printer. Sinds de lancering hebben mensen hun bedenkingen gehad over het vermogen van de printer om in full color te printen. De details over de printer zijn zo schaars dat mensen vragen begonnen te stellen : “Is ProDesk3D werkelijk”  Het bedrijf begon met het nemen van betaalde pre-orders in mei , maar kan de geplande datum van verzending in oktober niet leveren. Sindsdien is de twijfel van de printer en het bedrijf toegenomen .

Volgens het bedrijf print de ProDesk3D in kleur met een resolutie van 25 micro. Het maakt gebruik van een 5-kleuren PLA herbruikbaar cartridge systeem en heeft een printsnelheid van 175mm/s. De cartridges voeden plastic omhoog door printkoppen aan de bovenkant van de machine en een kleine mixer smelt het plastic als de printer van kleur verandert . Volgens een eerder rapport van TechCrunch , ” het geheim zit hem in de kleine mixer en in de 13 motoren die het plastic van de cartridges halen . Het bedrijf heeft een uniek stukje software ontwikkeld waarmee je verschillende hellingen toe kan voegen aan objecten en werken ze momenteel aan een manier om kleur gegevens toe te voegen aan de standaard STL object bestanden . ”

BotObjects-ProDesk3D-3d-printer-1

Info over deze printer is tot nu toe nog niet volledig onthuld. Maar de Duitse 3D-printer winkel igo3d heeft gisteren een video geüpload die de  botObjects ” ProDesk3D ” printer in actie laat zien . Tenminste, het toont dat ProDesk3D een werkend product is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *