3D printers hardware

3D System’s komt met 2 nieuwe 3D printers

cube 33D Systems onthulde maandag de Cube 3. Deze printer biedt plug-and-play mogelijkheden voor minder dan $ 1000.

De Cube 3 is geschikt voor het gelijktijdig afdrukken van meerdere materialen en dual-printen in kleur, de Cube 3 print met snelheden tot twee keer sneller dan andere alternatieven.

De Cube biedt high-definition printen, met een laagresolutie van 75-micron met de mogelijk tot een lichte, middelmatige en volledige infill op een bouwplatform van 15 X 15 X 15 cm. Ook komen er vijfentwintig verschillende kleuren cartridges in zowel ABS en PLA.

De Cube 3 heeft een hoge snelheid Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit die werkt met de nieuwe Cubify mobiele app voor iOS, Android en Windows. Dit alles in een kindvriendelijk pakket dat aan alle IEC 60950 veiligheidsvoorschriften voor printers voldoet.

“Cube 3 maakt 3D printen thuis, reëel en gemakkelijk,” Volgens 3D Systems Chief Marketing Officer Cathy Lewis. “Voor de eerste keer is het betaalbaar en makkelijk om te printen wat u gebruikt en draagt. Print spullen voor in huis en voor de mensen die je liefhebt, Dit allemaal met meer dan 20 kleuren in synchrone multi-materialen en kleurencombinaties, in drie dimensies.”

3D Systems is van plan om te beginnen met de verzending van de derde generatie Cube ergens rond juli van dit jaar.

Specificaties:

Afmetingen: 
(met cartridge)
33,5 cm x 33,8 cm x 28 cm(13.3 “X 13.3” X 11 “).
Gewicht:  
(met cartridge)
7,7 kg/ £ 17
Draadloos: 802.11b / g met: WPS Infrastructuur / Adhoc Mode.
Aansluitvoorwaarden: Cube Software (met de Cube meegeleverd).
Wired: USB-stick, om bestanden te printen (met de Cube meegeleverd) 
Maximale bouwvolume: 15,25 x 15,25 x 15,25 cm(6 “x 6” x 6 “)
Materiaal:  PLA plastic en ABS plastic of stevig recyclebaar of composteerbaar plastic.
Laagdikte: 75 micron en 200 micron.
Cartridge:   Een cartridge drukt 13-14 middelgrote creaties.
Windows Vereisten: Cube software draait op 32 en 64-bits besturingssystemen:

  • Windows XP Professional of Home Edition met Service Pack 3.
  • Windows 7.
  • Windows 8.

Windows 7 is vereist voor ad-hoc WiFi afdruktaak indiening -. Indien nog niet geïnstalleerd, zal de Cube Software installer automatisch de Microsoft NET 4.0 kader installeren.

Mac OSX eisen:   Cube software draait op Mac OSX 10.8
Processor eisen: Multi-core processor – 2 GHz of sneller per core systeem. RAM: 2 GB Scherm resolutie: 1024×768.

Cube Pro

3D Systems Cube Pro 3D-printer

De Cube Pro gaat verkocht worden voor minder dan $ 5000 en is in staat objecten te pinten van 25.4 cm (10 “). Door middel van drie printkoppen worden gebruikers in staat gesteld om in maximaal drie kleuren of twee materialen in een keer te printen. De Cube pro beschikt ook over een touchscreen. 

De Pro past in een opkomende categorie. Niet helemaal professioneel maak ook niet helemaal voor de hobbyist, het is klein genoeg om op de meeste desktops te plaatsen terwijl je nog steeds in een hoge kwaliteit kan printen.Deze printer is ideaal voor architectenbureaus of een hardware startup die regelmatig prototypes nodig heeft.

Doordat er geprint wordt in een afgesloten ruimte krijg je nauwkeurige en betrouwbare prints en op deze wijze sluit je warping uit. Hierdoor krijg je keer op keer moeiteloos prints met een professionele kwaliteit .Geautomatiseerde instellingen zorgen ervoor dat je  thuis, op de werkplek en op de desktop veilig kunt printen.

Voor meer specificaties van de Cube pro kun je terecht op de website van cubify.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *