3D printers hardware

AOD Artist 3D-printer

Op zondagmorgen om 9.00 haalde het bedrijf AOD 3D printing in ongeveer 3 uur tijd € 143.000 op met hun AOD artist 3D printer. Dit deden zij via een chinese crowdfunding site.  AOD is een spin-off van de Tsinghua Universiteit en de oprichter Yuan Dawei kondigde het nieuws aan op WeChat een soort chinese Whatsapp. Volgens het bedrijf is het China’s eerste smart 3D printer.
AOD 3D Printer China

Om de Artist te onderscheidden van de concurrentie, ontwikkeld AOD’s team een op Android-gebaseerd besturingssysteem waarmee gebruikers direct de printer kunnen bedienen via een 6-inch touchscreen display. Ook ontwierpen ze een cloud-based opslag-systeem dat direct kan worden benaderd vanuit het onboard touchscreen, dit geeft gebruikers de mogelijkheid om bestanden op te slaan, te delen en om op afstand te printen. Naast het Android besturingssysteem en de cloud-storage, beschikt de Artist over automatische filament voeding en een sensor om aan te geven als het filament bijna op is.

AOD 3D Printer China 2 

De AOD Artist werd voor het eerst aangekondigd in december van vorig jaar aan de Tsinghua Universiteit. Sindsdien heeft de Chinese Rijksdienst voor Wetenschap en Technologie AOD 500.000 RMB (€ 58.000) toegewezen om hun printer verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Als we kijken naar de andere specificaties zijn deze vrij standaard

  • Bouw platform: 200 x 200 x 200 mm
  • Printer grootte: 600 x 500 x 470 mm
  • Laagdikte: 0,1 mm
  • Positioneernauwkeurigheid: X / Y-as: 11 micron, Z-as: 205 micron
  • Nozzle diameter: 0,3, 0,4, 0,5 mm
  • Print materialen: ABS, PLA

AOD 3D Printer China 3

De AOD Artist 3D-printer is geprijsd op RMB 28.800 ($ 4.660, € 3.343) en is nu verkrijgbaar als pre-order. Het bedrijf werkt ook aan een reeks van 3D-printers voor kinderen, scholen, universiteiten en thuisgebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *