3D printers hardware

Betaalbare Zeepro dual-head 3D printer (update)

 

Zeepro-Zim-3d-printer-4

Er is een grote vraag naar 3D printers met dual-head extruders. Zeepro, een in Stamford, Connecticut gevestigd bedrijf heeft hun nieuwe desktop 3D printer geïntroduceerd met twee printkoppen. Volgens Zeepro is de Zim pas de tweede 3D printer die standaard dual-head extruders aanbied en dat tegen een vanaf  prijs van $799. (winkelprijs $ 1500,-) nog steeds een stuk goedkoper dan de dual-head op de replicator 2X voor $2000. De single head van Zeepro op kickstarter is er vanaf $599,- (De bovenstaande prijzen zijn wel de prijzen die worden aangeboden op Kickstarter dit is exclusief belasting en verzendkosten)

Enkele andere kenmerken van de Zeepro Zim zal zijn Ethernet en een Wi-Fi-connectiviteit, een ingebouwde micro-camera, smartphone en tablet-controle, en een exclusief navulbaar cartridge systeem.

De Zim’s Ethernet-en Wi-Fi-connectiviteit maakt het mogelijk om de printer op afstand te bedienen via een smartphone, tablet of pc. Gebruikers kunnen ook de voortgang van de printer controleren met behulp van de opname van een micro-camera die video-inhoud kan streamen.

Zim’s cartridge beschermt PVA tegen vocht en laadt automatisch het filament in de printer. Gebruikers kunnen de cartridge vullen met hun eigen filament als ze dat willen.

 Specificaties

 • Bouw volume: 150x150x150mm (5.9″x5.9″x5.9″) 
 • Resolutie: 80 microns per laag
 • printsnelheid: 110 mm/s in ABS of PLA

De Zeepro Zim zal beschikbaar zijn op kickstarter vanaf 13 september 2013

Zeepro-zim-3d-printer-7

 

2 gedachten over “Betaalbare Zeepro dual-head 3D printer (update)

 1. De prijzen die jullie noemen kloppen niet, het is ten eerste in dollars en de single-head kost $699, de dual-head kost $799. Daar komen nog wel verzendkosten bij.

  De prijzen hier genoemd zijn de prijzen die de investeerders via Kickstarter betalen – met het risico dat die printer er dus niet gaat komen of niet is wat wordt beloofd. Op de Kickstarter-pagina wordt aangekondigd dat de ‘winkel’-prijs voor de één-extruder-variant al $1500 zal bedragen – niet echt goedkoper dan bijvoorbeeld de Creatr van het Nederlandse Leapfrog.

  Aangezien het bouwplatform aanzienlijk kleiner is dan dat van de Creatr – of andere concurrenten uit die prijsrange – vraag ik me serieus af of dit een succes gaat worden.

  Voor $799 zou het overigens wel mijn keuze zijn omdat het dan een uniek af-product zijn in die prijsklasse. Maar in de beoogde prijsklasse is dit geen unieke printer en een beetje een tegenvaller.

  Overigens: voor wie niet vies is van zelf-bouwen is mogelijk de MBox een leuke ($630 dual head).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *