3D printers hardware

C$ 100 Peachy 3D printer

Op Kickstarter en Indiegogo is een Canadees bedrijf een campagne begonnen voor een 3D printer die C$ 100 kost. De Peachy printer is een 3D printer die gebruik maakt fotolithografie en is niet alleen revolutioneer maar ook de goedkoopste open-source 3D printer die ooit gemaakt is. Het prototype is gemaakt van onderdelen die je in huis kan vinden.

Wat is fotolithografie? Dit is een proces waarbij een laser word gericht op een vloeibare lichtgevoelige hars, de hars verhard op de stukken waar de laser op gericht word om zo een 3D object in lagen op te bouwen. Het project van Formlabs, de form 1 gebruikt hetzelfde principe alleen is de Peachy 3D printer ongeveer 30 x goedkoper.

De uitvinder van de Peachy 3D printer Crayson schreef een add-on voor de 3D modelling software Blender. Blender zet via de add-on het 3D bestand laag voor laag om tot een audio bestand. De Peachy Printer moet je dan ook aansluiten op de audiojack van je laptop of pc. Blender stuurt via de audiogolven de twee elektromagnetisch spiegeltjes aan die de plaats van de laser op het harsbad bepalen. Hoe hoger het volume van het audiobestand des te meer bewegen de spiegels. De Peachy Printer heeft dus geen stappenmotoren of dure elektronica nodig. Het zou dan ook niet raar zijn dat andere 3D printers dit voorbeeld gaan volgen om zo de productiekosten om laag te brengen.

Je kunt dit project ondersteunen op zowel kickstarter als op Indiegogo voor maar liefst $ 100. Als je wil weten hoe de printer werkt moet je het filmpje hieronder kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *