3D printers hardware

Cel introduceert een betaalbare plug and play 3D printer

Het Britse bedrijf CEL heeft gisteren op kickstarter een betaalbare plug and play 3D printer geïntroduceerd. De ROBOX.

De Robox is voorzien van een dual-nozzle printkop en bed-leveling technologie.De Robox heeft een 0,3 mm nozzle voor het printen van zeer gedetailleerde oppervlakten en een 0,8 mm nozzle voor het snel vullen van objecten. Door deze functie beweerd CEL aanzienlijk sneller dan andere printers te kunnen printen met slechts een enkele nozzle. Het bedrijf heeft ook een headlock systeem toegevoegd aan de printkop van de Robox. Dit betekent dat het in de toekomst een aantal nieuwe functies kan uitvoeren zoals bijvoorbeeld 3D scannen met verschillende instrumenten.

Het automatische bed leveling systeem kan direct het bouw platform detecteren en corrigeren om ervoor te zorgen dat het altijd parallel is en dat zo de eerste laag gelijkmatig hecht vanaf het begin.

Daarnaast zou de gesloten feedback loop, dual-pinch-wiel extrusie-systeem, ervoor zorgen dat het printmateriaal gelijkmatig naar de printkop wordt gevoerd. Het filament wordt naar de kop gevoed door twee geïndexeerde contra-roterende aandrijfwielen die worden aangedreven door een worm en wiel versnellingsbak. Het bedrijf zegt het hierdoor de mogelijkheid van slippen of ‘strippen’ van het filament zou elimineren. De filament extruder is voorzien van een closed-loop feedback-systeem dat de beweging van filament bewaakt als het de extruder in komt. De software kan de print tijdelijk stoppen wanneer er een fout wordt gevonden, zodat de gebruiker of de firmware het probleem kan verhelpen zonder dat de hele print verloren gaat. De gebruiker kan de print opnieuw starten en de print zal verder gaan waar hij  gebleven was.

De “SmartReels” erkent iedere rol van officieel Robox materiaal dat voorzien is van een chip die alle informatie van de rol opslaat. Deze chip geeft door hoeveel filament er nog op de rol zit en waarschuwt de gebruiker als er niet meer genoeg is om de printopdracht te voltooien., 

Er is ook een afgesloten print ruimte voor het stabiliseren van de printomgeving. Het vervangbare bed is gemaakt van PEI laminaat materiaal, dat geen tape, lijm of speciale voorbereiding nodig heeft om te printen. Je kan ook gemakkelijk overschakelen op andere bedden zoals bijvoorbeeld een stylus snijmat, freessysteem of draaischijf voor 3D-scannen.

In plaats van gebruik te maken van opensource software voor de Robox , heeft CEL automaker software op maat ontwikkeld voor de firmware en hardware van deze 3D printer . Automaker begeleid je door de stappen van het voorbereiden van een model. Van het kiezen van je model,  de plaats op het print bed (verplaatsen, roteren, schalen) en de kwaliteitsinstelling tot het klikken om te printen.

Hier is een Features Vergelijking bereid door CEL:

Cel hoopt £ 100.000 op te halen via Kickstarter voor de financiering en ondersteuning van de uiteindelijke ontwikkeling van het product. Robox zal gelanceerd worden in het Verenigd Koninkrijk en de VS in het begin van 2014 met een adviesprijs van £ 849 / $ 1.364. Hoewel vroege supporters in staat zullen zijn om pre-order te krijgen voor £ 700 / $ 1.126. Wil je meer weten van dit project dan kun je terecht op de website van Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *