3D printers hardware

Eerste live presentatie van de Pirate3D Buccaneer

BuccaneerDe Buccaneer bestaat natuurlijk al een tijdje en is niet echt nieuw. Vorig jaar werd deze mooi ogende 3D printer met zijn vele opties op Kickstarter gepresenteerd, dit voor een prijskaartje van maar liefst $ 400. Met alle opties en deze prijs in gedachten waren veel financiers van dit project natuurlijk erg enthousiast. Sindsdien is door veel mensen twijfel ontstaan of de makers van de Buccaneer al hun beloftes wel konden waar maken.

Afgelopen week was er in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) en hier was dan ook het eerste Amerikaanse debut van de Buccaneer, en lijkt het erop dat de makers hierdoor veel backers gekalmeerd te hebben. De Buccaneer heeft een verwarmd bouwplatform en auto-leveling. Het apparaat ziet er goed uit en maakt prints met een laag resolutie van 85 micron.

De Buccaneer is op dit moment nog beschikbaar in pre-order voor $ 497, maar marketing en management ingenieur Evgeny Lazarenko liet weten dat de werkelijke verkoopprijs naar verwachting $ 897 zal zijn. Wat dus een aanzienlijke stijging is van de prijs.

“Het blijkt dat het verminderen van de retail prijzen voor 3D-printers lager dan $ 900 bijna niet haalbaar is met een tussenpersoon”, zegt Evgeny. “Maar als we werken zonder tussenpersoon en de buccaneer verkopen tegen $ 497, zijn er nog steeds extra kosten voor de klant, omdat de import belastingen en verzendkosten niet inbegrepen zijn in de prijs.”

In mei van dit jaar staat gepland dat de eerst Buccaneers de deur uitgaan. We zijn dus erg benieuwd hoe de reviews van de buccaneer eruit gaan zien. Heb je nog interesse om een buccaneer te kopen dan kan dat middels een pre-order prijs van $497 tot mei van dit jaar op pirate3d.com. Hier komen dan nog wel verzendkosten bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *