3D printers hardware

EKOCYCLE Cube van Coca-Cola en 3D systems

Geplaatst

ECOCYCLEEerder dit jaar kondigde 3D Systems aan dat Will.i.am van de Black Eyed Peas als Chief Creative Officer ging optreden binnen 3DS, will.i.am wou in zijn nieuwe functie graag een printer ontwikkelen die onderdelen van gerecycled plastic kon printen. Vandaag kondigde 3D Systems aan dat ze zullen gaan samenwerken met will.i.am en The Coca-Cola Company om de EKOCYCLE Cube 3D printer te gaan ontwikkelen. De  EKOCYCLE Cube is een consumenten 3D-printer die gebruik zal gaan maken van filament van gerecyclede plastic flessen.

Elke EKOCYCLE cartridge is gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede 0.5 l plastic PET-flessen. Bij nieuw filament hoort een nieuwe naam, rPET is een flexibel filament dat zijn volledige levensduur behoudt. Elke EKOCYCLE Cartridge zal bestaat uit 3 gebruikte Coca-Cola flessen, dit betekent dat 25% van de filament is gemaakt van gerecycled plastic. Cartridges voor de EKOCYCLE Cube zijn verkrijgbaar in rood, zwart, wit en naturel. De prijs voor de filament is nog niet beschikbaar.

The EKOCYCLE Cube 3D Printer   YouTube

De EKOCYCLE Cube 3D-printer zal rond de $1199,- kosten en wordt geleverd met een gratis verzameling van 25 mode, muziek en technisch gelijkgestemde accessoires, samengesteld door Will.I.Am. Het belangrijkste verschil is dat het later pas wordt geprint in filament dat deels bestaat uit gerecyclede plastic flessen.

De EKOCYCLE Cube 3D-printer beschikt over een resolutie van 70 micron en kan printen op een hoge snelheid en met een grootte van blokken van 15 cm. Daarnaast is er fijne ondersteuning voor complexe prints en een keuze uit eenvoudige, automatische instellingen, zoals auto-leveling. De printer heeft twee extruders en is uitgerust met snelle Wi-Fi-en Bluetooth-connectiviteit.

EKOCYCLE Cube printers zullen naar verwachting  ongeveer in de tweede helft van 2014 verscheept worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *