3D printers hardware

Nieuwe OWL NANO desktop SL 3D-printer haalt 100 nanometer resolutie, volgens de makers

Old World Laboratories lanceerde gisteren hun nieuwste 3D-printer, de OWL Nano. In tegenstelling tot de meeste RepRap-stijl DIY 3D-printers die werken door middel van het extruderen van plastic om 3D-objecten te printen, gebruikt de OWL Nano stereolithografie (SL)-technologie, waarbij een laserstraal wordt gebruikt om UV-uithardend materiaal in lagen te stollen.

 

De OWL Nano heeft een bouwvolume van 15Lx 15Bx 20H cm en het is een compacte 3D printer die gemakkelijk te plaatsen is op elke werkplek. Volgens het bedrijf print deze 3D printer met een resolutie van 0.0001 mm. Dit is 100 keer meer dan de hun concurrenten in de prijsklasse van $ 2000 – $ 5000. Op dit moment hebben ze nog geen voorbeelden van prints laten zien. “De OWL Nano biedt meer precisie en betrouwbaarheid dan de aanzienlijk duurdere en grotere machines,” volgens Nicholas Liverman, partner, Old World Laboratories.

“OWL Nano’s grote verschil in resolutie en nauwkeurigheid stamt af van hun next-generation stereolithography technology,” zegt het bedrijf. “In tegenstelling tot andere SL printers, die een laserstraal laten weerkaatsten op spiegels voordat het, het object bereikt dat wordt geprint. De OWL Nano positioneert haar laserbron slechts enkele centimeters van de structuur. Dit vermindert straal vervorming en zorgt zo voor een hogere nauwkeurigheid van de single-strand lasers gericht op een gebied zo klein als 100 nanometer. De OWL Nano’s laser houden ook een perfecte loodrechte stand op het object dat is het aan het vormen is, zodat je een meer evenwichtige 3D-print creëert. “Bovendien, minimaliseert het ook rook – Dit elimineert de noodzaak voor extra ventilatie van de ruimte – en helpt met het stabiliseren van de bedrijfstemperatuur.”

 

Specificaties:

  • Print technologie: Stereolithography (SLA)
  • Laag resolutie: 0.0001 mm/100 nanometers
  • Bouw volume: 4,500,000 mm3 150L x 150B x 200H mm / 288 in3 (6L x 6B x 8H in)
  • Gewicht: 20.4 kg
  • Voeding: 1.4 A, 120 V
  • Bouw temperatuur: 22 – 25 C
  • Bouw materiaal: Acrylaat, photopolymeer hars
  • Software: Netfabb, Marlin Filmare (inclusief)
  • O.S. Compatibiliteit: Mac, Windows, Linux
  • Reis koffer: Pelican (inclusief)

De OWL Nano desktop 3D printer is geprijsd op $4,900 en is verkrijgbaar op de website van Old World Laboratories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *