3D printers hardware

Polymakr komt met 3 nieuwe materialen

polymakr-3d-printer-material-chinese-5

Een van de beperkingen die 3D printen terughoudt zijn de te gebruiken materialen. Een Chinees bedrijf, Polymakr heeft drie nieuwe print materialen ontwikkeld die niet alleen gewoon plastic zijn, maar opnieuw ontworpen plastic voor gebruik als een “inkt” voor 3-D-printers.

Polymax

Polymelkzuur (PLA), is een vormloos polymeer materiaal dat erg bros is en zal de neiging hebben om te splinteren en breken in vergelijking met ABS (acrylonitril butadieen styreen).

De Polymax PLA gemaakt door Polymakr is opnieuw ontworpen met een hoge mechanische sterkte. “Het materiaal vertoont 8 keer meer betere slagvastheid en taaiheid dan gewone PLA.” volgens het team.

Vergeleken met ABS, heeft Polymax PLA de voordelen van een minder onaangename (zelfs giftige) geur, minder de neiging om krom te trekken (warping) en het vertoont ook een hogere slagvastheid dan ABS. Hieronder staat een vergelijkings-sheet gemaakt door het bedrijf. Er is echter geen verdere uitleg over hoe de tests werden gedaan. Als er meer details naar buiten komen zal ik dit artikel updaten.

PolyMax PLA vs. ABS

Mechanical properties of 3D printed parts made from ABS and PolyMax PLA

Polyflex

Het tweede nieuwe materiaal van Polymakr is POLYFLEX, dit een zacht en flexibel filament waarvan wordt gezegd dat het toepasbaar is op de meeste desktop 3D printers, waaronder MakerBot Replicator 2, Replicator 2X, Ultimaker, RepRap Prusa Mendel, MakerGear M2, Afinia /Up Plus enz.

De Polyflex is ook gemakkelijk te voeden en het bedrijf zegt dat je met een normale afdruksnelheid kunt printen in een bereik van 60-90 mm / min.

Polywood

Polywood is op een hout gebaseerd printbaar materiaal dat geen hout bevat. Het heeft een poreuze microstructuur en de prints zijn voorzien van een ruw oppervlak dat zowel voelt  en eruit ziet als hout.

Comparison of parts made from PolyWood and a wood-powder based filament

“We maken gebruik van een unieke schuimtechnologie die de luchtbellen in het materiaal (een soort kleine micro-ballonnen) stabiliseert – zodat je de poreuze structuur kunt behouden tijdens en na het printen.” volgens het team. Door de schuimachtige structuur kun je voorwerpen printen die je kan gebruiken in bijvoorbeeld, warmte-isolatie, geluidsisolatie of tegen trillingen.

Het Polymakr team heeft de drie nieuwe 3D print materialen gelanceerd op Kickstarter. 0.45 kg van Polymax PLA en 0.45 kg van POLYFLEX of Polywood kost ongeveer tussen $ 24 en $ 30 dit is zonder verzendkosten buiten de US. Voor meer opties of wil je het project steunen via crowdfunding kun je terecht op de website van Kickstarter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *