3D printers hardware

Sharebot onthuld XXL 3D printer

 

IMG_2384-1024x720

Niet tevreden met het kleine formaat 3D prints die je zou kunnen maken op de bestaande desktop 3D-printers? De in Milaan gebaseerde Italiaanse fabrikant van 3D-printers Sharebot heeft aangekondigd dat het zijn nieuwe XXL desktop 3D-printer zal lanceren voor het grote publiek. Een printer met de grootste horizontale bouwgrootte in zijn klasse.

sharebot-xxl-3d-printer-2

Sharebot is een nog jong bedrijfdat is opgericht in Nibionno in 2011. De ontwikkelingstak Sharebot NG (Next Generation) is momenteel de best verkopende Italiaans gemaakte desktop 3D-printer, volgens het bedrijf.

sharebot-xxl-3d-printer-3

Sharebot XXL heeft een enorm bouwvolume (36.000 cc), met een rechthoekige bouwplaat van 80 cm lang x 20 cm breed (31,5 “x 8”) en een 20 cm (8 “) uitbreiding op de Z-as. (gebied van de print: 80x20x20cm.) Deze techniek is gebaseerd op Sharebot’s getestte FFF technologie.

“Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van de XXL prototype die sharebot heeft  ontvangen in de loop van vorig jaar. Besloot Sharebot tot de bouw van een commerciële versie van de XXL. Dit om de behoeften van professionals op te pakken op het gebied van architectuur, engineering en voor de productie van volledig formaat billboards, uithangborden en logo’s. “volgens het bedrijf.

Het systeem wordt geleverd met een enkele extruder en is geoptimaliseerd voor biologisch afbreekbaar PLA filament. Sharebot zal deze nieuwe printer presenteren op de 3Dprintshow in Londen volgende week. XXL Sharebot’s zullen beschikbaar zijn voor bestelling in het laatste kwartaal van 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *