3D printers hardware

Ultimaker² gepresenteerd

Ultimaker heeft gisteren hun nieuwe 3D printer gepresenteerd. Op een live stream van Igo3D lieten ze de unboxing van deze nieuwe printer zien.  Deze nieuwe 3D printer van Ultimaker heeft het lang verwachte heated bed waar veel vraag naar was. De Ultimaker² is sneller, efficiënter, stiller en meer secuur dan het origineel en met een witte gladde afwerking. Hierdoor oogt de Ultimaker² prettiger op je werkplek of bureau.

Stiller: Tijdens het printen produceert de Ultimaker² 49 decibel aan geluid.

Nieuwe features

Nieuwe functies zijn onder meer een CNC-gefreesde behuizing, een makkelijk-te-gebruiken OLED-display, een bouw platvorm van glas en aluminium en hogere koeling, wat leidt tot meer gestroomlijnde creaties.

Ondersteunen van meer materialen

De Ultimaker ² zal het printen van meerdere materialen ondersteunen zoals PLA, ABS en PVA.

WiFi-compatibele

De Ultimaker² is WiFi-compatibele. Dus koppel een Raspberry Pi of Doodle3D WiFi Box aan en voila: printen op afstand vanaf een mobiel apparaat, laptop of computer is mogelijk.

Iets groter

Print opppervlak:  226 x 226 x 206 mm (8.9×8.9×8.1 inch)
Printer grootte: 358 x 338 x 389 mm (14.1×13.3×15.3 inch)

Cura, een nog snellere slicing oplossing

Ontwikkeld door David Braam van Ultimaker, Cura bevat een eigen slicing engine en kan 3D-bestanden 60 keer sneller voorbewerken dan andere open source slice engines. Cura biedt drie printopties: een optie voor snelle prototypes, Medium voor fijne afstemming en de optie voor hoge kwaliteit voor een gepolijste print. Volgens Ultimaker medeoprichter Erik de Bruijn. “De engine is zo snel dat het bestand verwerkt is voordat je de kans hebt om op print te drukken.” 

Vanaf  vrijdag 20 september, zal de Ultimaker ² in de webshop van ultimaker beschikbaar zijn. De verwachting is dat de eerste Ultimaker² wordt verscheept op 1 oktober. De verkoopprijs van de Ultimaker ² is € 1, 870   ( $ 2.500/ GBP1, 567).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *