bioprinten

3d geprinte bio afbreekbare metalen implantaten.

Geplaatst

biodegradable metal 2Het is lastig om de volgende “grote doorbraak” in de geneeskunde te voorspellen, de kans is groot dat de National Science Foundation dat gaat doen door  $ 31.000.000 te investeren in een poging om metalen chirurgische implantaten te onderzoeken die kunnen oplossen in het lichaam.

Een deel van die investering gaat naar engineering professor Prashant Kumta, Ph.D. van de Universiteit van Pittsburgh. 

Volgens Stacy Lawrence,die schrijft voor Fierce Medical Devices, heeft Kumta biologisch afbreekbare implantaten ontwikkeld die gemaakt zijn van ijzer en magnesium en zijn opgebouwd met behulp van een 3D-printer die biologische lijm druppels vermengt met minerale poeders. Kumta zegt dat magnesium “de mechanische eigenschappen heeft die natuurlijk bot ook heeft, zowel de kracht(en) de hardheid en de dichtheid.”  Volgens Kumpta heeft magnesium de perfecte dichtheid die zeer goed te combineren is met natuurlijk bot. Zijn hoop is om niet meer te hoeven werken met metalen schroeven, staven, pennen en platen in het lichaam. Het voordeel van implantaten is “Er zitten biologisch noodzakelijke mineralen in die  zouden kunnen dienen als basis voor genezing en vervolgens veilig biologisch afbreekbaar zijn.”

Lawrence heeft Kumta als volgt geciteerd: “Je kunt zelfs een replica creëren van het originele bot dat de patiënt heeft verloren”. De fixatie plaat zorgt voor de mechanische sterkte die nodig is om de last te dragen , en het bot-brede vulmiddel zorgt voor de genezing en de botvorming. “

Kumta werkt ook aan een nieuwe calciumfosfaat putty (botpasta) die zal worden geïnjecteerd in en rond de 3D printe biologisch afbreekbare implantaten, en tussen botbreuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *